Dagstur med Niklas 31/5

Jag åkte ut denna soliga men extremt blåsiga dag med Niklas Piontek i deras välrustade Buster aluminiumbåt.
Den relativt långa fiskedagen började med att vi knappt kom ut ur hamnen pga vinden. Sen var det låååång torka! Inga av de ställen som brukar leverera verkade fungera idag, så efter mycket sökande och perfekta drifter av 100-talsmeter långa vassar och bara två gäddor landade så kunde vi tillslut konstatera att gäddorna nu flyttat ut från vassen och ut på djupare vatten och grund/nate flak. Med andra ord så är sommarfisket igång!
Mitt absoluta favoritfiske.
Vi fick sällskap på sjön av några kompisar i en annan båt, så detta resulterade så klart i en fisketävling!
Så iallafall, efter detta konstaterande så åkte vi iväg till den bästa tänkbara. Niklas visade vägen dit, så det var första gången på denna närbelägna plats för min del.
Det blev ett snabbstop på vägen dit vilket gav mig en gädda.
Det kändes bra när vi kom fram, och gädda blev det minsann! Niklas invigde platsen medans jag satt och lagade min trasiga spöring.
Vi hade en galen huggperiod på ungefär 40minuter.
På den tiden blev det  6 gäddor som kom upp i båten. Flera efterföljare och några tappade, då en lite finare gädda slet av min sargade lina från den trasiga toppringen, och Niklas som verkade ha otur med krokningen.
Riktigt kul fiske hade vi iallafall och jag lyckas landa den största för dagen, en kort och tjock gädda på 5kg som jag pressade upp på en tidigare ofiskad 14cm Zalt!
Ja juste, vi vände 'fisketävlingen' från 2-4 till 10-6.
10 gäddor delat lika mellan mig och Niklas blev det tillslut. Ett riktigt kul välkomnande till sommaren och alla dess följder!

RSS 2.0